Gestolen kluis binnen het uur terug

17-03-2019 112 Redactie


SCHIEDAM - De politie kon gisteren een kluis terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaar, direct nadat deze gestolen was.

Op facebook doet de politie Schiedam verslag: "Soms gaat een persoon rennen bij het zien van de politie." Dat is makkelijk optreden. Gisteren was het weer eens zo ver. Rond kwart over vier in de middag meldde een bewoner van Groenoord een verdachte situatie. De getuige vermoedde een inbraak: eerst signaleerde de getuige vier mensen aan de achterzijde van de flat aan het Sibeliusplein, kort tijd later nog twee, zittend op een bankje. De kans leek de bewoner reëel dat twee anderen op inbrekerspad waren.

"Nadat wij het tweetal buiten gecontroleerd hadden, konden we verder niets doen", vertelt de politie. "Het tweetal binnen konden we niet achterhalen." Kort na het vertrek van de agenten kwam een tweede melding binnen. Een tweede bewoner, geattendeerd via de buurtapp, zag het tweetal de flat uit komen met een gevulde rode boodschappentas. "Teruggesneld naar de locatie zagen wij op het voetpad langs de sloot een man", gaat het relaas verder. "Hij zag ons ook. Direct toen hij ons zag, zette hij een sprint in. Na een korte achtervolging rende hij de hoek om bij een hoekhuis. We waren hem kwijt."

Door geritsel in de tuin van het huis kwam de politie de man weer op het spoor. "Verstopt in de heg, zagen we de man. De rode bigshopper naast hem. Hijgend en buiten adem.
In de rode bigshopper troffen we een kluis."

Terwijl de agenten buiten de man inrekenden werden collega's in de flat aangesproken door een bewoner van de flat. "Zojuist was een kluis met waardevolle spullen gestolen."

De aangehouden verdachte bleek een Serviër die welgeteld één, lees het goed, één dag in Nederland was. "Hem wordt diefstal in vereniging door middel van braak/verbreking ten laste gelegd. Ook wordt hij overgedragen aan onze vreemdelingenpolitie."Gerelateerd