Gewond tijdens asbestsaneren

22-10-2018 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL

Laatste nieuws: De gewonde brak een been toen de steiger waarop hij stond omviel.

SCHIEDAM - In een bedrijfspand aan de Calandstraat waar asbest gesaneerd wordt, is  vanmiddag een persoon gewond geraakt.

Het slachtoffer zat in een afgesloten ruimte en was buiten bewustzijn geraakt. Ambulance, brandweer en politie waren massaal aanwezig. Ook de traumahelikopter vloog mee. Omdat er mogelijk sprake was van de aanwezigheid van asbest heeft de brandweer het pand met ademlucht betreden. Vrij snel bleek dat de saneringswerkzaamheden nog niet gestart waren. Het slachtoffer is uit de ruimte gehaald en kwam vrij snel weer bij kennis.

Er was enige tijd grote onduidelijkheid over de juiste locatie van het incident. In eerste instantie reden de hulpdiensten naar de Conradstraat, honderd meter verderop. Het slachtoffer had zelf na zijn val de hulpdiensten gebeld met de mededeling dat hij gevallen was op karwei. Dit werd opgepikt als 'incident bij de Karwei (aan de Conradstraat)'. De traumahelikopter probeerde te landen op het parkeerterrein bij de Karwei, maar is uiteindelijk vlakbij de Nieuwpoortweg geland.

Bekijk de foto'sGerelateerd