Gewonde krantenbezorgster is vrouw uit Schiedam

13-05-2016 112 Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM - De krantenbezorgster die vanochtend zwaargewond op straat werd aangetroffen op de Pasteursingel in Rotterdam, blijkt een 51-jarige vrouw uit Schiedam.

De politie trof de vrouw aan op straat, nadat een man rond kwart over vijf vanmorgen alarm had geslagen. Zij werd ter plekke gereanimeerd. Met levensgevaarlijke steekwonden is zij naar het ziekenhuis vervoerd; daar ligt ze nu in kritiek toestand op de Intensive Care. De 51-jarige Schiedamse is een krantenbezorgster. Haar fiets lag naast haar toen ze werd gevonden. De Pasteursingel is een zijstraat van de Schiedamseweg in Oud Mathenesse, op enkele honderden meters van de grens met Schiedam.

De politie zet alles op alles om de dader te vinden en is bezig met het onderzoek. Onder meer een buurtonderzoek wordt uitgevoerd. Ieder die mogelijk meer weet over het gebeurde wordt opgeroepen deze informatie te verschaffen.

Uit een van de verklaringen komt naar voren dat er vlak voor het steekincident, in de nabije omgeving, een poging tot een beroving heeft plaatsgevonden. Een man was op weg naar huis en werd aangesproken door een onbekend persoon. Deze pakte de man beet, maar het slachtoffer verweerde zich. Daardoor ging de onbekende er vandoor. De politie vermoedt dat deze twee incidenten met elkaar te maken hebben en dat het mogelijk om dezelfde dader gaat. Er is dan ook een signalement bekend. Het gaat om een man van 1.80 lang. De man zou niet ouder zijn dan dertig jaar en droeg een trainingspak. Bij de poging om de Rotterdammer te beroven, had hij zijn capuchon op.

Naast het buurtonderzoek, zijn er vanochtend diverse sporen veilig gesteld. Eventuele camerabeelden uit de omgeving worden zo snel mogelijk opgehaald. Het team roept mensen met mogelijke informatie op zich te melden. Contact kan via: 0900-8844 of 0800-7000 (voor wie anoniem wil blijven). Gerelateerd