Grote politie-inzet maar geen vuurwapen aangetroffen

15-11-2020 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


Laatste nieuws: Bij de acties van de politie gisteravond zijn in twee voertuigen in eerste instantie vier mensen aangehouden. Het wapen dat  door melders gezien was werd niet aangetroffen, waarop de verdachten nog gisteravond zijn heengezonden, aldus de politie.

SCHIEDAM - Een grote politiemacht heeft vanavond in Schiedam meerdere verdachten aangehouden via zogenaamde BTGV’s (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten).

Verschillende politie-eenheden, twee hondeneenheden en een zwaarbewapend team stonden paraat om de aanhoudingen te verrichten. Het zwaarbewapend team is uiteindelijk niet ingezet.

Bij de politie was een melding binnengekomen dat er een vuurwapen gezien en dat betrokken in verschillende voertuigen reden. Op de Burgemeester Honnerlage Gretelaan werd een van de auto's aangetroffen, waarna een BTGV werd ingezet. Hierbij zijn twee mannen aangehouden.

Op de Burgemeester Gijsenlaan troffen agenten een andere auto aan die mogelijk bij de zaak betrokken was. Ook hier is een BTGV-procedure gestart en zijn twee mannen aangehouden.

Beide voertuigen zijn grondig doorzocht, waarna de twee verdachten van het eerste voertuig heengezonden zijn. Er werd niks in hun voertuig aangetroffen en de politie had geen reden om hen over te brengen naar het bureau. De andere twee verdachten zijn wel vastgezet. Of er ook een vuurwapen is aangetroffen is niet bekend.

Bekijk de foto'sGerelateerd