Jaarwisseling niet zonder incidenten; brandweer druk met brandjes

01-01-2021 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De jaarwisseling in Schiedam verliep niet zonder incidenten; behalve enkele charges van de ME in noord en west, zorgden vernielingen en brandjes voor schade.

Zo brandde een scooter uit op de Parkweg, bij het metrostation. De brandweer had het vuur snel geblust, van de scooter is niks meer over.

In voormalig basisschool De Regenboog aan de Eduard van Beinumlaan is werd kort na middernacht vuurwerk in het gebouw gegooid. Dat gebeurde via een gat in het raam bij de voordeur. Het gebouw kwam vol rook te staan. De brandweer heeft de voordeur ontzet, waarna het gebouw gecontroleerd is. Er is geen brand uitgebroken.

Op de Mozartlaan brandde een geparkeerde auto uit. Dat gebeurde rond kwart voor vier. Het gehele motorcompartiment werd verwoest voor de brandweer de brand kon blussen.

Aan de De Meesterstraat werd gisteravond een bank in brand gestoken. Het ging om buitenmeubilair van de Kansenfabriek. Het vuur was snel gedoofd en sloeg niet over naar het gebouw.

Een bestelbus brandde gisteravond volledig uit op de Jacob Bijsterstraatin Groenoord. De brandweer had enige tijd moeite de brandde bus te vinden, voor het met twee stralen hoge druk het vuur kon blussen.

Bekijk de foto'sGerelateerd