Jongen vast na agressie op school

02-11-2021 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: Flashphoto


Laatste nieuws: De politie heeft meer informatie bekendgemaakt omtrent het geweld en de schade eerder vanmiddag op Lyceum Schravenlant.

De aangehouden jongeman is een vijftienjarige leerling van de school. Hij 'ontstak in woede' tijdens een scheikundeles. "Na een woordenwisseling met de docent ontstond een worsteling tussen de twee, waarbij andere docenten de leraar te hulp schoten." De jongen gooide daarbij met spullen, waaronder flessen met een scheikundige stof. Dat zorgde bij twee medeleerlingen voor irritatie aan hun ogen, een derde betrokkene loopt een hoofdwond op. "De leerlingen en docenten wisten het lokaal te verlaten, waarna ze de tierende scholier in de ruimte opsluiten", aldus de politie.

Daarna maken politie en brandweer zich op om de jongen op een goede en veilige manier 'voor hemzelf en voor anderen onder controle te krijgen'. De wijkagent legt door een vernield raam contact met de jongen. "Die kalmeert dusdanig dat hij zelf het lokaal uitloopt en rustig kan worden aangehouden." Hij wordt verdacht van vernieling en mishandeling.

Een persoon raakte buiten het schoolgebouw, mogelijk door alle consternatie, onwel en wordt voor controle naar het ziekenhuis gebracht, net als de twee leerlingen die met de chemische stof in aanraking kwamen. Het slachtoffer met de hoofdwond kan door de ambulance ter plaatse worden behandeld, zo laat de politie weten.

"Het incident heeft logischerwijs een grote impact op de docenten en leerlingen die aanwezig waren op de school. Vanuit de school, de gemeente en de veiligheidsregio wordt goede nazorg voorbereid."


SCHIEDAM - Op Lyceum Schravenlant is vanmiddag een jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van deelname aan een vechtpartij en agressief gedrag.

Na de melding van de vechtpartij kwamen hulpdiensten massaal ter plaatse. Brandweer, ambulances en meerdere politie-eenheden waren aanwezig. Volgens een woordvoerder van de politie was een leerling boos geworden. De jongen heeft zich daarna opgesloten in het lokaal. Hierbij zou het lokaal flink vernield zijn. De ramen zijn in ieder geval gesneuveld. Op de grond ligt veel glas en wat meubilair. Enkele personen zijn door het ambulancepersoneel nagekeken.

Bekijk de foto'sGerelateerd