Justitie wil Sonny H. plukken

10-06-2017 112 Redactie

Justitie wil Sonny H. plukkenDuizen van deze hennepstruiken trof de politie aan in een uitgegraven ondergrondse ruimte aan de Ringersstraat in Schiedam

SCHIEDAM – Justitie wil Sonny H. uit Schiedam plukken voor 178.000 euro. Hij was al veroordeeld als hennepcrimineel en kreeg een celstraf, maar komende week dient daarbovenop een ontnemingszaak bij de Rotterdamse rechtbank. Het Openbaar Ministerie eist dat zijn wederrechtelijk verkregen voordeel in z’n geheel wordt terugbetaald aan de Staat der Nederlanden.  

Steeds vaker en succesvoller plukt Justitie veroordeelde criminelen, zodat ze van hun illegale winsten een fractie tot niets overhouden. Sonny H. wordt gezien als hoofdverdachte achter een ondergrondse hennepkwekerij aan de Ringersstraat in het Schiedamse bedrijventerrein ’s-Graveland. Het was een kolossale kwekerij met 4000 hennepplanten. De ondergrondse ruimte was toegankelijk via een tunnel, maar het toegangsluik was professioneel aan het oog onttrokken. Echter, niet bestand tegen de speurneus van drugshonden…  

Sonny H. is een van de dertien veroordeelde hennepcriminelen in een grote zaak, waarbij de politie op meerdere plaatsen in Zuid-Holland invallen deed en plantages oprolde. De opvallendste was de ‘kelder’ in ’s-Graveland. Toch behoort Sonny H. niet tot de zwaarste veroordeelden. Justitie wil dat Bram H. uit Rotterdam 627.000 euro terugbetaalt, Cobus L. krijgt een ‘pluk’ van 558.000 euro voor zijn kiezen. Daar is het door Sonny terug te betalen bedrag een schijntje bij.
In totaal eist het OM een bedrag van meer dan zes ton op.  

De hennepcriminelen komen uit Rotterdam, Schiedam en Den Haag. Ze moeten volgens het OM tonnen hebben verdiend met de illegale teelt en verhandeling van hennep. 
Een jaar geleden brandde in de Ringersstraat een aantal bedrijfspanden af, waaronder het pand met de ‘hennepkelder’. De technische recherche constateerde dat de oorzaak lag bij brandstichting bij een belendend autoverhuurbedrijf.

Reacties