Lachgas voor 'ontbijt' op de A20

19-06-2020 112 Redactie

REGIO – Het team verkeer van de politie Rotterdam trof gisteren op de A20 een stel aan dat de weg volledig kwijt leek, figuurlijk en misschien ook wel letterlijk:

,,Collega's werden (gisteren) om 06:15 uur door Rijkswaterstaat ter plaatse verzocht op de A20 links. Een weginspecteur trof op de meest linker rijstrook een zogenaamde stilstaander aan. Maar wat bleek na onderzoek? De bestuurder en minderjarige vrouwelijke passagiers waren letterlijk en figuurlijk de weg kwijt dankzij het inhaleren van lachgas... Het antwoord van de twee op vragen van de politie was bijzonder: ,,Maar meneer agent, er is toch niets gebeurt dus wat doe je lastig?’’

De agent vervolgt: ,,De bestuurder bleek ook nog onder invloed van verdovende middelen want alleen lachgas is natuurlijk niet voldoende. In de kofferbak lagen ook nog 10 lege lachgas-cilinders.

Toen we met deze aanhouding klaar waren kwamen we een andere bestuurder tegen die vanuit zijn auto met geopend portierraam luidkeels riep: ,,Wat kijk je nou ?"

Mede om die vraag maar ook al omdat hij met piepende banden bij het tankstation wegreed ook deze meneer staande gehouden. En wat bleek, ook hij was zo stoned als wat, dus ook hem aangehouden ter zake rijden onder invloed.

Toen we hiermee klaar waren was het intussen 10 uur. Een tijdstip waarop voor de ‘normale’ burger de dag net begonnen is. Dit was zomaar een doordeweekse donderdagochtend tussen 6 en 10 uur...’’Gerelateerd