Ontploffing meterkast zet viswinkel en woningen vol rook

04-05-2023 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - Een ontploffing in de meterkast van de viswinkel aan de Broersveld zorgde gisteravond laat voor veel opschudding.

Bij aankomst van de brandweer stonden de winkel en de bovenliggende woningen vol rook. Vanwege die sterke rookontwikkeling en de constructie van de panden, schakelde de brandweer over naar Middelbrand.

De bovenbuurvrouw verhaalde een zeer harde knal te hebben gehoord, gevolgd door rookontwikkeling. Zij heeft direct haar twee kindjes van twee en vier jaar uit bed gehaald en de woning veilig kunnen verlaten. De buurman was nog niet uit zijn woning. Omdat er geen contact gelegd kon worden, is zijn voordeur ingetrapt. De buurman stond inmiddels bovenaan de trap en is naar buiten gehaald. Ook zijn kat is na ruim twintig minuten levend uit de woning gehaald.

Kortsluiting in de meterkast bij de viswinkel wordt als zeer waarschijnlijke oorzaak genoemd. Stedin is ter plaatse gekomen voor het afsluiten van de elektra. De bewoners van genoemde panden moesten de nacht elders doorbrengen.

Bekijk de foto'sGerelateerd