Politie zoekt getuigen scooterachtervolging

25-07-2016 112 Redactie

ROTTERDAM - De politie in Rotterdam zoekt getuigen van een achtervolging tussen een scooter met een bestuurder en bijrijder en een motoragent.

Een van de twee is een 22-jarige Schiedammer, die na de achtervolging werd aangehouden. De tweede scooterrijder wordt nog gezocht.

Tijdens de achtervolging probeerde de bestuurder de agent van zijn motor te trappen, aldus de politie. Hij reed enkele voetgangers bijna omver. 

De achtervolging in de nacht van donderdag op vrijdag begon toen een agent in een politieauto de scooter met twee berijders even na half twee meermalen op het Weena in Rotterdam door rood zag rijden. De agent besloot de scooterrrijder te volgen om hem staande te houden. Een politiemotorrijder nam het van de agent in de politieauto over en er ontstond een achtervolging door het centrum van Rotterdam, waarbij de scooterrijders de motoragent op de Oostzeedijk van zijn voertuig probeerden te trappen. Op dat moment reden de agent en de bestuurder zeker 80 kilometer per uur; de motoragent kon maar net voorkomen dat hij viel.

Op de Rochussenstraat vloog de scooter het trottoir op, waarbij voetgangers opzij moesten springen om niet geraakt te worden. Op de G.J. de Jonghweg raakte de motoragent het zicht op de twee mannen kwijt. Maar korte tijd later kon één van hen op de Baden Powellaan, aan de rand van het Euromastpark, worden aangehouden. De motoragent heeft aangifte van poging doodslag gedaan.

De politie komt graag in contact met mensen die gezien hebben hoe de bestuurder op de Rochussenstraat enkele voetgangers miste. Ook de bewuste voetgangers wordt gevraagd zich te melden. Ook zoekt de politie getuigen die de bestuurder van de scooter en zijn passagier in het Euromastpark hebben gezien. Contact leggen kan het beste via nummer 0900-8844 en dan vragen naar de afdeling ZSM in Capelle aan den IJssel.Gerelateerd