Categorieën

Service

Politie zoekt rovers Lange Nieuwstraat

Politie zoekt rovers Lange Nieuwstraat
Nieuws

Politie zoekt rovers Lange Nieuwstraat

  • Redactie
  • 22-05-2017
  • Nieuws
Politie zoekt rovers Lange Nieuwstraat
SCHIEDAM - De politie is op zoek naar de daders van een 'grove straatroof' in de Lange Nieuwstraat.

Die vond plaats op zondagochtend 14 mei, rond kwart over drie in de nacht. Een achttienjarige vrouw raakte hierbij gewond. Van de twee daders zijn camerabeelden.

De vrouw liep op de Lange Nieuwstraat, na haar werk in een plaatselijk café, naar huis. Ter hoogte van Plein Eendragt werd zij van achter aangevallen door twee mannen. Die trokken aan haar rugtas; de vrouw kreeg klappen op haar hoofd. Hierdoor viel zij en werd zij over straat gesleurd. De daders probeerden haar telefoon uit haar handen te trekken en ze werd tegen haar rug en tegen een van haar benen geschopt.

Het slachtoffer hield aan de roof een lichte hersenschudding, een gekneusde kaak en een pijnlijk linker bovenbeen over. De daders gingen er vandoor met haar rugtas, die later terug is gevonden op de Keetsteeg.

De politie verschaft de signalementen van de twee daders: de ene is blank, 20 tot 25 jaar oud, ruim 1.80 lang met kort blond haar. De ander heeft een Turks-/Marokaans uiterlijk, is ook 20 tot 25 jaar oud en met een gangbare lengte rond de 1.80, met donker haar. Hij droeg een witte trui met capuchon en daar overheen een donkere bodywarmer

De politie vraagt ieder die de bewuste nacht iets opvallends heeft gezien op de Lange Nieuwstraat, of een idee heeft wie de daders zijn, contact te nemen via T: 0900-8844 of anoniem via T: 0800-7000.