Problemen in Botlekgebied na brand

21-04-2018 112 Redactie

Beeld van affakkelen na de brand bij Shell vorig jaarROTTERDAM - Een stroomstoring gisteravond zorgt voor problemen bij chemiebedrijven in Rotterdam.

Een brand in een transformatorhuis legde een flink aantal installaties in het Botlekgebied stil. Het staken van de productieprocessen maakte bij verschillende bedrijven affakkelen noodzakelijk.

Dat leidde tot volgens sommigen 'mooie', voor anderen verontrustende plaatjes in onder meer Schiedam, van een panorama met flakkerende silhouetten.

Onder meer bij de grote bedrijven Huntsman, Lyondell, Wilmar, Tronox en Invista zouden problemen zijn. Volgens een woordvoerder van de hulpdiensten zijn de processen bij deze bedrijven op een veilige manier stilgelegd. Stankoverlast zou er niet zijn. De brand in het elektricteitsstation is door de brandweer geblust. Het alarmniveau in de veiligheidsregio is verhoogd, omdat de stroomstoring zich kan uitbreiden naar andere bedrijven. Onder meer Stedin, DCMR, bedrijvenvereniging Deltalinqs en de hulpdiensten van de veiligheidsregio zijn bij de bestrijding van de problemen betrokken

Het is nog onduidelijk of de stroomstoring kan uitbreiden naar een groter gebied. Daarom is uit voorzorg het alarmniveau verhoogd.

 Gerelateerd