Schiedammer (61) zwaar gewond naar ziekenhuis; ongeval door straatrace?

18-07-2020 112 Redactie/FlashphotoNL

Foto's: FlashphotoNL

VLAARDINGEN/SCHIEDAM - Op de van Beethovensingel in Vlaardingen heeft vrijdagavond rond kwart voor twaalf een ernstige aanrijding tussen meerdere personenauto's en een fietser plaatsgevonden. Een man uit Schiedam van 61 jaar en een man uit Vlaardingen van 52 jaar zijn in zorgwekkende situatie naar het ziekenhuis gebracht.

Ook een derde persoon is met minder ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De hulpdiensten werden kort voor middernacht gealarmeerd. De politie, brandweer, vier ambulances, waarvan twee uit de regio Haaglanden, en het Mobiel Medisch Team kwamen met spoed ter plaatse. Ter plaatse troffen de hulpverleners een grote ravage aan.

Eén auto kwam tot stilstand tegen een boom, met vermoedelijk zeer hoge snelheid gezien de gevolgen. Een andere auto kwam letterlijk in een andere auto tot stilstand. Ook een fiets raakte zwaar beschadigd toen deze door een van de auto's werd aangereden. De fietser is behandeld in een van de ambulances. De oorzaak van het ongeval zou mogelijk een straatrace kunnen zijn.

De politie onderzoekt het ongeval. De weg was volledig afgesloten, zodat de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van de politie onderzoek kon doen.

De afdeling Opsporing Verkeer onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken en mensen die camerabeelden hebben waarop de auto’s te zien zijn of die het ongeval hebben vastgelegd, wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Dat kan telefonisch met 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel M. 0800-7000.

Terwijl de hulpdiensten probeerden de slachtoffers te helpen en een goed beeld te krijgen van de situatie, werden zij belemmerd door een groot aantal omstanders. De omstanders probeerden binnen de afzetting te komen en zich te bemoeien met het werk. Terwijl de focus op de slachtoffers en het ongeval zou moeten liggen, moesten agenten zich bezighouden met omstanders om te zorgen dat de zorgverleners en onderzoekers hun werk ongestoord konden doen, aldus de politie.Gerelateerd