Schiedammer gearresteerd bij clash motorclubs

08-04-2016 112 Redactie

ROTTERDAM - Onder de 23 mannen die gisteravond zijn gearresteerd na de vechtpartij tussen rivaliserende motorclubs in en rondom hotel Van der Valk aan de Rotterdamse Energieweg, is in ieder geval één Schiedammer.

De politie heeft nog niet van alle arrestanten de identiteit achterhaald, maar noemt naast Schiedam ook IJmuiden, Rotterdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Haarlem , Berkenwoude, Oostrum, Alkmaar, Amsterdam, Baarn en Julianadorp als woonplaatsen.

De groep, in ieder geval met leden van de Hells Angels en Mongols, had kennelijk in het hotel afgesproken. Vrijwel meteen ontstond een grote vechtpartij in de bar van het hotel, grenzend aan de lobby en het restaurant. Er werd niet alleen gevochten, maar ook geschoten. Wonderwel raakten daar geen gasten en medewerkers van het hotel bij gewond. Zij zochten dekking en zijn onder meer een nabijgelegen sportschool in gevlucht.

Politie, marechaussee en ambulancemedewerkers waren snel en massaal aanwezig. Mochten er wel motorclubleden door kogels geraakt zijn, dan waren ze in ieder geval in staat om te vluchten. De politie trof één vechtersbaas gewond aan. Maar de (flinke) omvang van zijn beenwond maakt dat niet direct gedacht wordt aan een kogel.

Hij en 22 anderen zijn donderdagavond aangehouden. Sommigen direct na de melding, anderen na een langere zoektocht. Medewerkers van het arrestatieteam en de Dienst Speciale Interventies (DSI) hebben het hele hotel kamer voor kamer en ruimte voor ruimte uitgekamd. Ze troffen daarbij een groot aantal motorclubleden aan die zich hadden verstopt. Ook in nabijgelegen parken (Vroesenpark en Roel Langerakpark) is succesvol gezocht door de inzet van speurhonden en de politiehelikopter.

Toen er rond 23.30 uur zekerheid was dat zich in en rondom het hotel geen motorclubleden meer bevonden, konden gasten terug naar hun kamer en begon het sporenonderzoek in het hotel en de buitenruimte. Een groot aantal hulzen, een mes en vuurwapen zijn in beslag genomen. Het sporenonderzoek is vandaag voortgezet.