Schiedammer verwondt agente

16-08-2019 112 Redactie


ROTTERDAM - Tot twee keer toe probeerde een Schiedamse ruziemaker afgelopen nacht aan de politie te ontkomen. Zonder succes, uiteindelijk.

De eerste keer wist de 31-jarige man wel aan de pollitiemensen te ontkomen omdat die het in het centrum van Rotterdam te druk vonden om een achtervolging op hoge snelheid voort te zetten. Toen agenten bijna twee uur later op een melding van een ruzie op de Hendrick Staetsweg in Het Lage Land afgingen, stonden ze alnog oog in oog met de Schiedammer.

Die probeerde zich opnieuw. uit de voeten te maken. Hij stapte ondanks de aanwijzingen van de agenten in zijn auto. De politiemensen probeerden hem tegen te houden, maar zelfs ondanks het gebruik van pepperspray reed hij weg. Twee agenten hingen op dat moment nog half in de auto. Een van hen wist zich na een paar stappen lost te krijgen, de andere werd enkele tientallen meters door de auto meegesleept voordat zij zich kon bevrijden. Ze liep daarbij verwondingen op aan haar armen en benen.

Collega’s van de twee agenten zetten direct de achtervolging in. De Schiedammer reed op hoge snelheid en zeer roekeloos door de wijk Prinsenland, over de Abraham van Rijckevorselweg in de richting van het Kralingseplein. Daar verloor de verdachte de macht over het stuur, begon te tollen en kwam tot stilstand. Hij raakte niet gewond en kon worden aangehouden. Hij wordt verdacht van poging doodslag, gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed en belemmering van het onderzoek. Wat de man dreef blijft vooralsnog een raadsel.Gerelateerd