Spookrijder veroorzaakt ernstig ongeluk op A4

30-12-2015 112 Redactie

SCHIEDAM – De A4 tussen Delft en Schiedam is afgesloten vanwege een ernstig ongeluk bij het knooppunt Benelux richting de A15. Vlak voor 13:00 uur vanmiddag veroorzaakte een spookrijder een ravage door een aanrijding waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn. Er vielen vier gewonden waaronder de spookrijder zelf.

De spookrijder is aangehouden voor het veroorzaken van ernstig letsel, zegt een politiewoordvoerder. De spookrijder reed bij Hoogvliet de A15 op en ging richting Beneluxplein, de A4 op. En daar ging het mis volgens de politie. Het is nog niet duidelijk waardoor de bestuurder de verkeerde weghelft opreed, er gaan geruchten dat de bestuurder dronken was, maar dit kan de politie niet bevestigen. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man onder invloed was.

Volgens de politie heeft de spookrijder een vrachtwagen en twee andere personenauto’s geraakt. In een van de auto’s zaten een vrouw en twee kinderen die naar het ziekenhuis zijn gebracht. De bestuurders van de vrachtwagen en de andere personenauto zijn ongedeerd. De hulpdiensten en de traumahelikopter zijn inmiddels vertrokken.

Volgens de politie kan het nog tot 17:00 uur duren voordat de over honderden meters verspreide brokstukken zijn opgeruimd. De weg is dicht tussen Delft-Zuid en knooppunt Benelux. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten richting Europoort om te rijden via de A12, A20 of A16. Verkeer richting Rotterdam kan omrijden via de A13. Verkeer van Den Haag naar Rotterdam kan beter via de A12 en de A20 gaan.

 

 Gerelateerd