Stint van Komkids ontvreemd

09-01-2017 112 Redactie

Foto's: Komkids

SCHIEDAM - Komkids is onthand door de diefstal van een zogenaamde Stint. Dat apparaat, een kruising tussen een bolderkar en een elektrische step, is ontvreemd uit de buitenschoolse opvang op volkstuincomplex Vijfsluizen.

Met de Stint worden kinderen van school naar de buitenschoolse opvang vervoerd. Vandaag lukte dat dus niet.

Maar voor morgen is er in ieder geval een oplossing gevonden. "Met behulp van onze leverancier", zo vertelt Angela Kok, locatiemanager van Komkids. Die leent het bedrijf tijdelijk een Stint. Maar voor de lange termijn is dat geen oplossing, aldus Kok. Zij vraagt ieder uit te kijken naar het apparaat.

Dat heeft een felgroene kleur en kan acht kinderen vervoeren. Het is uitgerust met een elektromotor en een accu, goed voor 25 kilometer. "Verder dan Maassluis kan de Stint dus niet zijn", aldus Kok. "Tenzij die op een aanhanger is geladen."

Dat kan feitelijk zijn gebeurd, want de kar is gestolen, uit de ruimte van de buitenschoolse opvang op het volkstuincomplex. Dat moet tussen afgelopen donderdag en vanmiddag kort na de middag zijn gebeurd, aldus Kok. Er is aangifte gedaan.

Komkids heeft nog twee Stints, maar het iets 'voller' met kinderen laden is volgens Kok geen optie. Niet alleen uit gemak en veiligheid van de kleine passagiers, maar ook omdat het logistiek niet werkt. "We rijden van verschillende scholen naar verschillende bijzondere bso's, aldus de manager. "We hebben een voetbal-bso, een zwem-bso, een bso bij het Natuur- en Milieu Educatiecentrum. Tijd om dubbele ritjes te maken is er ook niet, want de bso is maar van drie tot zes."

Kok vraagt ieder die meer weet over de Stint, deze de afgelopen dagen heeft zien rijden of zien staan, contact op te nemen via E: info@komkids.nl of T: 010 – 4493200.