Tien vrouwen voorkomen fietsendiefstal

31-08-2016 112 Redactie

Laatste nieuws: Het bericht over 'de tien vrouwen' gaat 'viraal': veel media, waaronder de landelijke twitteraccount van de politie, nemen het bericht over

SCHIEDAM - Een fietsendief dacht gisteravond een fiets te stelen in Schiedam. Hij had er echter niet op gerekend dat hij achterna gezeten zou worden door tien vrouwen.

De vrouwen van serviceclub Ladies Circle Schiedam hadden net een boksles gehad. Aansluitend vergaderden zij over een feest voor een goed doel dat in november gehouden wordt. Een van hen zag buiten een man staan die de fiets van een van de vrouwen oppakte er er weg mee liep.

Direct sprongen de vrouwen op en renden ze naar buiten. De fietsendief had een kleine voorsprong, maar de vrouwen lieten het er niet bij zitten. Zij renden achter de man aan en riepen: "Laat die fiets staan!"

De fietsendief keek achterom en de situatie zo in ogenschouw nemend - die vrouwen die schreeuwend achter hem aankwamen - leek het voorstel van de dames hem bij nader inzien misschien toch nog niet zo'n slecht idee. Hij liet de fiets los en ging er als een haas vandoor. Helaas is het de vrouwen en de inmiddels gealarmeerde politie niet meer gelukt om de man te pakken te krijgen, maar de fiets kon wel teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaresse.Gerelateerd