Treinverkeer met Rotterdam Centraal op zijn gat

10-08-2015 112 Redactie

SCHIEDAM - Het treinverkeer tussen Schiedam en Rotterdam Centraal wordt ernstig gehinderd. Bij het Rotterdamse station zorgt een treinstel waarin brand is uitgebroken voor moeilijkheden.
Prorail meldt dat vertragingen op kunnen lopen tot een uur. Het raadt reizigers aan andere vervoersmiddelen te gebruiken. Tegelijkertijd zegt Prorail er op te rekenen dat de verstoring snel is verholpen.

Al het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal werd een uur lang stilgelegd. Op spoor 5 stond de lading van een goederenwagon in brand, nog voor het station zelf. De melding van de brandende wagon kwam rond 18.15 uur bij de brandweer binnen. Aanvankelijk was alleen het treinverkeer richting Schiedam stilgelegd. Later werd ook het treinverkeer in de richting Blaak gestopt en werden alle perrons ontruimd.

Verschillende treinen moesten op het spoor wachten tot ze CS binnen konden rijden. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is het  treinverkeer ondertussen hervat.

Actueel, 20.46 uur: Prorail meldt dat de beperkingen in het treinverkeer zijn opgeheven, maar dat reizigers nog rekening moeten houden met vertragingen als gevolg van een onregelmatige treinloop.Gerelateerd