Twee doden en 242 gewonden bij 1595 Schiedamse verkeersongelukken

18-11-2019 112 Redactie

Afgelopen vrijdag raakte nog een vrouw gewond op de kruising Parkweg/Van Haarenlaan; foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De afgelopen drie jaar zijn er in Schiedam 1595 verkeersongelukken gebeurd. Twee daarvan bleken dodelijk. Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat, geanalyseerd door RTL Nieuws.

"De afgelopen jaren zijn in Schiedam steeds meer ongevallen geregistreerd", aldus de analyse.

De Schiedamse SP - die de cijfers alarmerend vindt - wil van burgemeester & wethouders weten of zij deze cijfers kennen en of ze kloppen. De SP vermoedt dat er feitelijk meer verkeersongelukken in de stad zijn, omdat niet alles wordt geregistreerd.

En vooral wil Theo Wijmans namens de socialisten weten wat voor maatregelen B&W nemen om dit aantal zo klein mogelijk te houden. "Komt er een publiekscampagne om verkeersveiligheid en kruisingen in het bijzonder, onder de aandacht te brengen van het publiek? Waarbij kinderen en jongeren niet vergeten worden?"

De gevaarlijkste cijfers zijn volgens de cijfers de kruisingen Westfrankelandsedijk/ Adm. De Ruyterstraat, Broersvest/ Overschieseplein en Plein 40-45. De eerste kruising is vorig jaar al aangepakt - de cijfers betreffen heel 2018. Andere linke kruisingen zijn die op de 's-Gravelandseweg en tussen Van Haarenlaan en Parkweg.

In dat jaar kwamen in Nederland 172 mensen om het leven na een ongeval op een kruispunt. Bij zestienduizend ongelukken raakten mensen gewond, fietsers het meest. In Schiedam werd 242 keer iemand naar het ziekenhuis vervoerd na een ongeval op een kruising.Gerelateerd