Vrouw gewond, hond overleden na aanrijding

28-10-2018 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: FlashphotoNL

Laatste nieuws:  De bestuurder van de auto was vermoedelijk onder invloed van drugs, zo meldt de politie. Het is een 24-jarige Schiedammer.
.
De vrouw van 62 uit Vlaardingen wilde met haar hond de Van Linden van Den Heuvellsingel oversteken via de oversteekplaats, toen een auto, komend uit de richting van de Burgemeester Heusdenslaan, haar en haar hond schepte. De witte herder overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De vrouw, die een zware hoofdwond opliep, raakte buiten bewustzijn.

De bestuurder moest volgens de procedures bij een aanrijding een blaastest doen, aldus de politie. Deze test wees niet op alcoholgebruik. De speekseltest gaf echter wel een positieve test op THC, de werkzame stof in wiet. De bestuurder is aangehouden en heeft op het politiebureau een bloedtest ondergaan. Op de uitslag is het wachten.

VLAARDINGEN - Op een oversteekplaats aan de Van Linden van Den Heuvellsingel in Vlaardingen zijn vanmiddag een vrouw en haar hond aangereden door een auto.

De vrouw raakte door de botsing ernstig gewond. De hond heeft de aanrijding overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Personeel van de ambulance en het MMT, dat met de traumahelikopter ter plaatse kwam, hebben het slachtoffer eerste hulp gegeven, waarna de gewonde vrouw met spoed overgebracht is naar het ziekenhuis. De arts van het MMT reed in de ambulance mee.

De weg, een zijstraat van de Burgemeester Heusdenslaan naar Schiedam, was geruime tijd afgesloten voor de hulpverlening en daarna het ongevalsonderzoek. De bestuurder van de auto wordt verhoord door de politie.

Bekijk de foto's

Gerelateerd