Wilde achtervolging tot in woonwijk, bestuurder aangehouden

12-10-2021 112 Redactie/Flashphoto

Foto's: Flashphoto


Laatste nieuws: De politie laat weten dat de automobilist 'gesignaleerd stond in verband met een straatroof' en werd gezien op de Kleiweg in Rotterdam. Toen agenten hem wilde aanhouden, ging hij ervandoor.

Hem wordt in ieder geval de straatroof en een artikel 5 (gevaarlijk rijgedrag) ten laste gelegd.

SCHIEDAM - Een bestuurder die wel heel erg zijn best deed om niet door de politie aan de kant te worden gezet, zorgde vanavond voor een wilde achtervolging. Die eindigde in een woonwijk, in Kethel.

Op de snelweg viel de automobilist om nog onbekende reden op bij de politie, waarna de agenten in een politievoertuig van de regio Haaglanden de auto staande wilden houden. De bestuurder koos er echter voor om het gas erop te houden.

In Schiedam kwam de auto via de afrit Centrum en de 's-Gravelandseweg op de rotonde bij de Zwaluwlaan terecht. Via die laan reed de bestuurder diverse straten in, volgens buurtbewoners 'als een idioot'. Op de Kievitslaan werd een geparkeerdstaande auto geraakt. Aan het einde van de straat kon de inzittende geen kant meer op en ging hij te voet verder. Verschillende politie-eenheden gingen op zoek naar de man. Op de Vlaardingseweg, achter het Hof van Spaland, werd hij aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau; de auto in beslag genomen.

Bekijk de foto'sGerelateerd