Zeven arrestaties op Brandersfeesten

27-09-2015 112 Redactie

SCHIEDAM - De politie heeft vannacht in Schiedam zeven arrestaties verricht. Het betrof stappers op de Brandersfeesten en een inbreker.

Om een uur of vier vannacht was het centrum 'leeg', aldus de politie. Dat er niet meer dan zeven arrestanten werden opgepakt stemt de politie tot tevredenheid. Bij tien bestuurders werd te veel alcoholconsumptie geconstateerd.

Een aanhouding was voor verstoring van de openbare orde. Een ander betrof een inbreker; die werd aangehouden op de Burgemeester Knappertlaan.

Een buurtbewoonster was getuige van de aanhouding en doet via Facebook haar relaas: "Het is 2 uur in de nacht. Ik hoor mannenstemmen met elkaar praten. Zitten ze ergens in een tuin te roken? Ineens hoor ik het geblaf van een hond. Een harde gil! Toch maar even mijn bril opzetten en kijken of ik iets zie. Achtertuin, niets! Voortuin, politieauto, politieagenten, politiehond en de dief, die zich verstopt heeft onder mijn tuinbankje in de voortuin en door de politiehond in zijn been is gebeten! Ingebroken in het bejaardentehuis bij een paar arme oudjes, via de achtertuinen en garagedaken, over mijn zijdeur heen (Johan, maar even prikkeldraad aanbrengen van de week, sorry poezen!). Ja, die politiehond vindt je heus wel onder het bankje, lichtgetinte medemens! Een buurman aan de overkant komt even kijken. De rest van het pleintje slaapt rustig door. (..) Ik ga geloof ik maar even televisie kijken, want ik zit te stuiteren.
Hoop dat die arme, oude mensjes een beetje kunnen slapen. En ik... ik ben weer zo ontzettend boos. Ik heb genoten van zijn gegil in de politieauto en met mij nog een paar hele aardige politiemensen, die hem even lieten bloeden! Slaap lekker allemaal!"Gerelateerd