Star Wars tentoonstelling in Bibliotheek Schiedam

08-12-2015 Agenda Najat Chaatouf

SCHIEDAM - Het is bijna zover: de langverwachte zevende episode van Star Wars, The Force Awakens, gaat op 16 december in première. En om dat te vieren organiseert de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs een bijzondere tentoonstelling, ingericht met onder andere boeken, scripts, posters en allerlei gadgets van de vorige afleveringen van deze legendarische films.

 “De objecten die tentoongesteld worden zijn afkomstig van een Schiedamse Star Wars-fan die erg enthousiast is over het uitkomen van de nieuwe Star Wars-film en dit wilde vieren met andere fans”, laat Kittie Boone, coördinator programmering, weten aan Schiedam24. “In de loop der jaren heeft de fan een grote collectie spullen verzameld die hij graag voor andere fans toegankelijk wilde maken.” Hoeveel Star Wars-fans er in Schiedam wonen weet Boone niet, maar de Bibliotheek Schiedam heeft sinds de aankondiging veel respons gehad.  

Hele dure of originele objecten worden niet tentoongesteld: “Het gaat hier om een persoonlijke collectie van een fan”, vertelt Boone, “maar de tentoonstelling zal twee keer gewisseld en aangevuld worden. Er zijn namelijk genoeg spullen om dit mogelijk te maken, het is een brede en uitgebreide verzameling.”

De tentoonstelling is van 16 december tot en met 31 januari 2016 te zien op de eerste verdieping van de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. Toegang is gratis.


Gerelateerd