Theater aan de Schie wordt als eerste theater klimaatneutraal

09-05-2017 Agenda Kor Kegel

Een impressie hoe het wordt, met de entree bij het Aleidaplantsoen en de ruïne

SCHIEDAM – Theater aan de Schie wordt het eerste klimaatneutrale theater van Nederland. Dat meldde theaterdirecteur Rob Roos vanmiddag op Facebook. Hij maakt ook gewag van een nieuwe entree van het theater en de komst van een theaterrestaurant met uitzicht op historisch Schiedam.  

Uit een impressiefoto blijkt dat de entree aan de kant van de Broersvest komt en dat hier een grote zee van licht ontstaat. Zo zal Theater aan de Schie een verbindende schakel worden tussen het Proveniershuis en de ruïne van Mathenesse met het Aleidaplantsoen. De entree tot Schiedam-Centrum vanaf de ’s-Gravelandseweg wordt aantrekkelijker, zegt Rob Roos, die hier ook de molens bij betrekt – molen De Kameel is immers vlakbij, schuin tegenover het Proveniershuis.  

Bij de verbouwing van het theater worden alle mogelijkheden benut om het theater energiezuinig en CO2-neutraal te maken.  

Het afgelopen seizoen was Theater aan de Schie weer succesvoller dan daarvoor. Het aantal bezoeken steeg tot 35.000. Bovendien viel het theater in de prijzen en werd het betiteld als een van de Beste Uitjes van Nederland en een van de meest gastvrije theaters van Nederland.  

Deze week voerde Roos twintig gesprekken met groepen theatervrienden. Dat ging over van alles en nog wat en Roos vond het 'ronduit verfrissend en bijzonder inspirerend'. Het leverde tal van ideeën op en het vergrootte de band tussen het theater en zijn vrienden. “Zo blijven we dicht bij het publiek”, aldus de enthousiaste directeur.  

Morgen meer aandacht voor het theaterprogramma 2017-2018 op Schiedam24.


Gerelateerd