Vlaardingen eo. lopen uit voor Loggerfestival

21-06-2016 Agenda Redactie

Loggerfestival 2015

VLAARDINGEN - De organisatie is er klaar voor en alle deelnemers en vrijwilligers staan te trappelen: vanaf morgen is Vlaardingen vier dagen het toneel van muziek, cultuur, dans en demonstraties tijdens het VL. Loggerfestival 2016.

‘Het grootste maritieme evenement van regio’, zoals de organisatie op haar website vermeldt, moet een groot feest worden voor de Vlaardingers en de bezoekers uit de buurgemeenten. 

Om het festivalgevoel vast te houden én ervoor te zorgen dat alle activiteiten makkelijk te voet zijn te bereiken, houdt de organisatie vast aan een compact festivalgebied, stelt Annique Camphens, projectmanager en organisator van het VL. Loggerfestival, namens de Stichting Halen & Brengen. Er is van alles te doen bij de haven én in de binnenstad. "Die uitbreiding is nieuw dit jaar’’, zegt Camphens.  "Op het Veerplein is in samenwerking met de ondernemers daar op zaterdag een openlucht bioscoop, een outdoorbaan en een abseilwand vanaf het dak van Smart Fit.’’

Verder zijn de woensdag en donderdag als festivaldagen toegevoegd. Camphens: "Op woensdag hebben we de eerste editie van het kunst- en cultureel jeugdprogramma Vlaardingse Nieuwe met een zangtalentenjacht en een interessant programma voor kinderen die niet graag op een podium staan. Donderdagavond is de openingsavond van het festival. De burgemeester zal de opening verrichten, samen met twee ambassadeurs van het project Haringkoppen Verbinden. Daarna zijn er optredens van dj’s én de band On The One, een nieuwe samenstelling van zes ervaren beroepsmuzikanten.’’

Verder, onder meer: heel veel muziek (alle podia hebben een eigen thema), demonstraties van de Vlaardingse Reddingsbrigade, kofferbakverkopen, een havensurvival, historische gastschepen, kano- en vlotvaten én op zaterdagmorgen het stadsontbijt.


Gerelateerd