Camperplaats Westmolenplaats alvast in plaats van Noordvest

07-05-2018 Auto Kor Kegel

De camperparking aan de Noordvest bij molen De Vrijheid is geen blijverdje

SCHIEDAM – De nieuwe camperplaats aan de Westmolenstraat is wel een toevoeging aan de verblijfsmogelijkheden voor camperaars in de Schiedamse binnenstad, maar het betekent slechts een marginale uitbreiding omdat de camperplek aan de Noordvest op enige termijn komt te vervallen. 
Dat zegt Piet Jongepier, oud-ondernemer op de Dam en zelfbenoemd beheerder van de camperplek aan de Noordvest tussen molen De Vrijheid en de Vellevest. Deze campervoorziening kwam er vijf jaar geleden op zijn initiatief. Piet Jongepier is zelf een fervent camperaar; met zijn vrouw Clasien trekt hij er meermaals per jaar op uit. Piet is sowieso een pleitbezorger van allerlei vormen van recreatief vervoer, of het nu met de motor is of met een pleziervaartuig.  

Als initiatiefnemer van de camperplek aan de Noordvest ziet hij echter in dat het woningbouwplan De Branderij het bestaansrecht van de camperplek ondergraaft. “Als je de tekeningen voor De Branderij ziet, dan kun je je voorstellen dat de toekomstige bewoners niet blij zijn met campers voor hun deur.” Piet Jongepier heeft er begrip voor dat ‘zijn’ locatie verdwijnt – ook al wordt de camperplek druk bezocht.
Hij waardeert het dat de gemeente Schiedam vooruitlopend daarop tot een nieuwe parkeergelegenheid heeft besloten op het parkeerterrein aan de Westmolenplaats, nabij molen De Walvisch en de opstapplek voor de fluisterboten. Kampeerauto’s mogen hier staan van 1 april tot en met 31 oktober, maar Jongepier pleit voor “het hele jaar door”. Dit terrein is volgens de gemeente in overeenstemming met de richtlijnen van de branchevertegenwoordigers en de Nederlandse Kampeerauto Club, evenals de camperparking op het Doeleplein.  

Piet Jongepier ziet echter meer mogelijkheden in Schiedam. De gemeente heeft de Schiedammers uitgenodigd om in ‘Schiedams Midden’ een soort ezeltje-prik te doen met wat zij aan mogelijkheden zien en Jongepier heeft een ‘Pin je plek’ gemarkeerd ten noorden langs de A20, waar toch geen woningbouw mogelijk is, maar waar wel een majeure camperplaats kan komen, eventueel verpacht en dus met mogelijkheden voor aansluiting op water en elektriciteit.