Het verhaal van de kwijtgescholden parkeerboetes

23-03-2017 Auto Redactie

In een oogopslag is duidelijk: het verkeer op Harga moet via de Olympiaweg

SCHIEDAM - De bekeuringen voor foutparkeren die zaterdag werden uitgedeeld op Harga, 'gaan de prullenbak in'. Dat meldt Hermes-DVS.

Op de wegen van sportpark Harga geldt een parkeerverbod; door het vele werk dat de afgelopen tijd wordt verricht aan woningbouw en de aanleg van de accomodatie van HCS, zijn er de nodige parkeerplaatsen vervallen. Aan de Hargalaan zijn flink wat plekken om de auto kwijt te kunnen, maar die worden met regelmaat bezet door langparkerende vrachtwagens en het stallen van al dan niet rijdend materieel van bouwers en wegbeheerders.

Dus wordt er meer en meer 'in het gras', langs de weg geparkeerd. Zo stond zaterdag de Olympiaweg vol, toen er bij Hermes-DVS een groot rugbytoernooi voor de jeugd werd georganiseerd. De politie schijnt met regelmaat langs te komen om bonnen te schrijven en er zijn ook de stadswachten van de Lichtblauwe Brigade die scherp zijn op de situatie. Afgelopen zaterdag werd er ook handhavend gecontroleerd, tot chagrijn van velen. 68 Automobilisten kregen naar verluidt een bekeuring op de ruit geklemd, à negentig euro het stuk.

De andere kant van het verhaal was zaterdag ook pregnant aanwezig: de reanimatie van een grensrechter bij HBSS, die de media breed haalde. Belangrijke reden dat de dames van HBSS nu als heldinnen door het leven gaan is gelegen in het feit dat de hulpdiensten moeite hadden om de velden van de voetbalclub te bereiken. Ook zij moesten zich wurmen door de rijen geparkeerde auto's, die toen te dicht op elkaar bleken te staan om een brandweerauto door te laten.

Naar Hermes nu bekend maakt is er afgelopen dagen 'constructief' overleg geweest met de gemeente. Sportwethouder (tevens verantwoordelijk voor de Schiedamse financiën) Nathalie Gouweleeuw drong dit weekend al aan op beter overleg, met name voor grotere sportevenementen op Harga. De besprekingen deze week zorgden ervoor dat, aldus Hermes-DVS via twitter, '68 bekeuringen de prullenbak ingaan'.Gerelateerd