Meer waterstofbussen in onze provincie

22-06-2016 Auto Redactie

Klinken op de bus zonder uitstoot. Alexander Hablé van het ministerie van I & M, de Zuid-Hollandse gedeputeerde Floor Vermeulen, de Spijkenisser wethouder Christel Mourik (lid van het presidium MRDH) en de Groningse gedeputeerde Fleur Gräper ondertekenen de intentieverklaring

SCHIEDAM – Het kan niet anders, of de extra waterstofbussen in Zuid-Holland zullen ook door Schiedam rijden. De provincies Groningen en Zuid-Holland hebben een intentieverklaring getekend om verder te gaan met het overschakelen op bussen zonder uitstoot. Nu rijden de meeste bussen nog op diesel.

Zuid-Holland werkt hierin samen met de vervoersautoriteit MRDH, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer en de bereikbaarheid in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

De intentieverklaring werd ondertekend in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam in het bijzijn van een topambtenaar van het ministerie van Infrastructuur & Milieu. Er is al een bestuursakkoord, waarin staat dat er in het OV na 2026 alleen nog bussen rijden die geen CO2 uitstoten.

De Europese Unie ziet waterstof als een geschikte brandstof om bussen duurzamer te maken. De Europese Unie stelt hiervoor in 2017 enkele tientallen miljoenen beschikbaar. Door uitbreiding van het aantal waterstofbussen zullen de aanschafkosten geleidelijk omlaag gaan.


Gerelateerd