Of brugstoring niet eens consequenties moet hebben...

26-08-2017 Auto Redactie

Foto: Arie Villerius

SCHIEDAM - Raadslid Arie Villerius staat versteld van het feit dat de Proveniersbrug vanmorgen wederom 'in storing' is geweest. Hij vraagt zich af of aannemer Van der Made nu niet eens 'echt' ter verantwoording moet worden geroepen.

Vanmorgen ging de brug, ondertussen door Schiedammers al 'de brug der zuchten' genoemd, met een knipoog naar de 'echte' brug met die naam in Venetië, die overigens altijd gesloten is en overkapt bovendien, opnieuw niet dicht. Vanaf elf uur ongeveer bleef de belangrijke 's-Gravelandseweg twee uur lang onbegaanbaar voor verkeer. Eerder waren er ontregelende storingen op 30 juni en op 8 juni. Dit nadat vorig jaar de brug ook al veelvulding in storing ging en er maatregelen waren genomen om dit te voorkomen. In het najaar van 2015 is de Proveniersbrug grootscheeps gerenoveerd, door Van der Made.

"Triest maar waar", zegt Villerius, raadslid namens Leefbaar Schiedam nu. Wat hem betreft heeft moet de aannemer nu maar eens tekst en uitleg geven. Eerder al, na de storing begin juni, stelde René Janssen van de gelijknamige fractie vragen aan B&W over de storingen van de brug. Hij kreeg in augustus antwoord; zie dit artikel op Schiedam24.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date