RET start infocampagne over Hoekse Lijn

04-07-2016 Auto Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM - De RET start een informatiecampagne over de gang van zaken bij het tijdelijk wegvallen van het spoorverkeer op de Hoekse Lijn.

Bussen zullen de treinen vervangen, als op 1 april volgend jaar de trein tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland niet langer rijdt. Dit zal naar verwachting tot september het geval zijn. Het wordt een combinatie van sneldiensten en een stopdienst; dit beperkt de extra reistijd voor reizigers tot een minimum.

“Het vervangend vervoer is de eerste kennismaking van reizigers met de RET op dit traject", zegt RET-directeur Pedro Peters. "Door een goed vervoeraanbod en uitstekende informatievoorziening gaan wij zorgen dat dit een goede kennismaking wordt. Daarom staan we vandaag op alle stations op de Hoekse Lijn met informatieteams.”

Om de overgang volgend jaar glad te laten verlopen, begint het Rotterdamse vervoersbedrijf nu al met het informeren van de reizigers. In januari zijn de dienstregelingen en reistijden definitief bekend. Vanaf 1 april wordt de NS-reiziger op dit traject klant van de RET. Zowel in de bus als straks in de metro tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland checken reizigers in en uit met de OV-chipkaart.


 


 


Gerelateerd