Schiedam heeft veilige vloeren

03-11-2017 Auto Kor Kegel

Schiedam heeft veilige vloerenDe Schiedamse parkeergarages zijn veilig

SCHIEDAM – De tot nu toe onderzochte gebouwen in Schiedam hebben geen onveilige vloeren. Instortingsgevaar is er niet. Dat laat het college van B & W weten aan de gemeenteraad.

Het onderzoek is ingesteld nadat op zaterdag 27 mei de parkeergarage van vliegveld Eindhoven gedeeltelijk instortte. De vloeren waren uitgevoerd met breedplaten en deze kunnen in bepaalde omstandigheden onveilig zijn. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stuurde informatie rond en aan de hand daarvan heeft ook het gemeentebestuur van Schiedam laten nagaan of er in onze stad vloeren met breedplaten zijn waar risico’s aan kleven.

Het gaat om bouwwerken die na 1999 zijn opgeleverd. Woningen en woongebouwen zijn bij het onderzoek buiten beschouwing gelaten, omdat de aard van de constructie hiervan anders is dan bijvoorbeeld parkeergarages en warenhuizen. Meerlaagse constructies voor parkeergarages, winkels en dergelijke onder een woongebouw zijn wel onderzocht. Een eerste scan door de gemeente leverde geen bouwwerken op waarbij per direct maatregelen noodzakelijk zijn. Er zijn geen gebouwen binnen de onderzoeksplicht waarin exact dezelfde constructie (de bollenvloer) is toegepast als bij de parkeergarage van het Eindhovense vliegveld.

De prioriteit bij de inventarisatie ligt in eerste instantie op scholen, gebouwen voor gezondheidszorg, Schieveste en het stationsgebied. Voor de scholen en Schieveste is al geconcludeerd dat hier geen risico’s zijn. Van recent opgeleverde bouwwerken, zoals de Euroscoop en Lentiz, was al bekend dat hier met andere systemen is gewerkt.

Als uit verder onderzoek van de inventarisatie blijkt dat er ‘risicogebouwen’ zijn, zal het gemeentebestuur de eigenaren informeren en vragen om maatregelen te treffen. Bij nieuwe aanvragen voor een omgevingsvergunning zal het college toetsen aan de hand van de nieuw verkregen informatie over de toepassing van breedplaten.

Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date