Stroomstoring Groenoord zorgt voor verkeersinfarct

25-01-2018 Auto Redactie

Beeld: VID

Laatste nieuws: Waarschijnlijk was het geen kortsluiting die er vannacht en vanmorgen vroeg voor zorgde dat de Ketheltunnel buiten gebruik was. De Ketheltunnel blijkt geen noodvoorziening te hebben voor stroomuitval, zo meldt RTV Rijnmond.

De slagbomen van de tunnel bleven na de stroomuitval in Groenoord omlaag. Een accu, die van twee zijden uit Schiedam wordt gevoed, kon de tunnel daarna nog maar een half uur van stroom voorzien. Een generator is er niet.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat  liet aan RTV Rijnmond weten dat hij verwacht dat er na de problemen van afgelopen nacht snel gesproken zal worden over de stroomvoorziening van de Ketheltunnel.
 

SCHIEDAM - Drieduizend inwoners van Groenoord hebben gisteravond een uur lang zonder stroom gezeten. Door de storing ontstond er kortsluiting in de Ketheltunnel; dat gaf extra problemen voor het verkeer vanmorgen.

Even voor half twaalf werd het donker in de wijk, toen de elektriciteit wegviel. Een storing in een verdeelstation bleek de oorzaak.

De kortsluiting in de tunnel legde veiligheidssystemen lam, waardoor de wegbeheerder zich gedwongen zag de tunnel af te sluiten. Rond zeven uur vanmorgen was de storing verholpen en kon het verkeer weer gebruik maken an de tunnel. In eerste instantie voor verkeer vanuit zuidelijk richting, een half uur later ook uit het noorden.

Door verkeer dat in de wetenschap van een afgesloten tunnel voor een omleiding koos, stonden de wegen rond Rotterdam al vroeg vast. De Verkeersinformatiedienst sprak van een verkeersinfarct. Bij Overschie gebeurde een ongeluk met een vrachtwagen en drie auto's, hetgeen het afsluiten van twee rijstroken op de A20 nodig maakte.


Gerelateerd