'Verjaardag' ROG-plus goed bezocht

25-10-2019 Gezond Advertentie

Jacky Silos en Anton van Genabeek: “U bent belangrijk voor ROG-plus."

VLAARDINGEN - Het was druk in Vlaardingen vorige week dinsdag. In de Stadsgehoorzaal vierde ROG-plus haar 25-jarig bestaan.

's Ochtends was er voor het Meedoen-panel van ROG-plus waar ruim driehonderd cliënten bij zijn aangesloten een speciaal programma. In de middag konden inwoners uit de gemeenten Maasluis, Vlaardingen en Schiedam snuffelen op de informatiemarkt. Het bestuur van ROG-plus, bestaande uit de wethouders met zorg in hun portefeuille, was bij de dag aanwezig.

Cliënten en mantelzorgers die lid zijn van het Meedoen-panel van ROG-plus (meedenken en praten over de dienstverlening van ROG-plus) werden als dank voor hun inspanningen getrakteerd op een voorstelling van illusionist Jochem Nooyen. Directeur Anton van Genabeek bedankte de ruim honderdvijfitg aanwezigen: “U bent belangrijk voor ROG-plus. U beschikt over de ervaring die wij nodig hebben om onze dienstverlening te verbeteren. Het is fijn dat u ons op deze wijze helpt!”

Wethouder Jacky Silos (portefeuille Zorg & Ondersteuning in Vlaardingen) opende het feestelijke middagprogramma: de ROG-plus informatiemarkt. De hele benedenverdieping van de Stadsgehoorzaal was gevuld met kleurrijke kraampjes van diverse organisaties. Daar konden de meer dan vierhonderd aanwezige bezoekers informatie halen over welke zorg er bestaat om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

In een zeer bijzondere stand met een kartonnen wasmachine konden inwoners klachten en complimenten kwijt over de zorg die ROG-plus regelt. Daar zijn waardevolle tips uitgekomen ter verbetering. 

De meeste bezoekers hebben de dag als feestelijk ervaren. “Ik voelde mij in het zonnetje gezet door deze dag. Buiten was het somber weer, maar hier was er veel aandacht voor mij!. Een heerlijke lunch en ik kon met al mijn vragen terecht bij de medewerkers van ROG-plus. Ik kreeg goede informatie en werd zeer klantvriendelijk geholpen”, aldus mevrouw Van der Heiden (69 jaar) uit Vlaardingen.Gerelateerd