Categorieën

Service

2300 Bezoekers op open dag ziekenhuis

2300 Bezoekers op open dag ziekenhuis
Nieuws

2300 Bezoekers op open dag ziekenhuis

  • Redactie
  • 20-03-2016
  • Nieuws
2300 Bezoekers op open dag ziekenhuis

Foto's: Franciscus Gasthuis & Vlietland - met dank aan Cees Kroone

SCHIEDAM - Ruim 2300 bezoekers kwamen er vandaag over de vloer in het Franciscus Vlietland. Tussen tien en drie waren de deuren van het ziekenhuis in Schiedam geopend voor nieuwsgierigen die meer wilden weten over de gang van zaken op de operatiekamers en de Eerste Hart Hulp. Ook op de afdeling Radiologie en in het mortuarium waren pottenkijkers vandaag welkom.

Gewild waren een dansje in de 'silent disco' en het zich hijsen in een zogenaamd ouderdomspak, om te ervaren welke beperkingen je hebt als je ouder wordt.

Bezoekers konden ook hun eigen gezondheid in kaart brengen, bijvoorbeeld met tests van de bloedsuiker en het laten controleren van moedervlekken. De centrale hal van het ziekenhuis stond vol met informatiekramen. Bezoekers konden zich daar laten bijpraten over onder meer de multidisciplinaire behandeling van ernstig overgewicht en de mogelijkheden met kijkoperaties. Op het voorterrein van het ziekenhuis werd de Mobiele Intensive Care Unit, een speciale ambulance, gedemonstreerd.

Om twaalf uur was de verrassing groot toen Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen een flashmob deed. Op dezelfde muziek mocht ieder die dat wilde na de verrassingsdans zelf aan het swingen. Kinderen konden zich verder laten schminken, met hun pop of knuffel langs de dokter en natuurlijk op de foto als dokter.