A2b fietst 2350 euro bij elkaar tegen de honger

17-04-2017 Gezond Redactie

Even bijkomen en eten op 'de Kiek'

SCHIEDAM - Scholengemeenschap Spieringshoek is een van die scholen waar flink werk wordt gemaakt van de Vastenactie. Schiedam24 schreef erover op 29 maart.

Seth Heijndijk uit Vlaardingen is leerling op Spieringshoek; hij zette zich zeer in om geld op te halen voor de bestrijding van de hongersnoden in Afrika. Met zijn klasgenoten van klas A2B vertrok hij op maandag 3 april met een bus, deels gesponsord door Stichting Bus voor een Dag, naar Turnhout in België. Vanaf daar fietsten de leerlingen terug naar Schiedam. De overnachting werd gesponsord door Kampeerboerderij de Kiek in Alphen.

Het was even doortrappen, honderdentien kilometer onder de pedalen, van België naar Schiedam, maar dan heb je ook wat. De klas van Heijndijk haalde ruim € 2350,- euro op. De teller voor heel Spieringshoek staat momenteel op € 11.000,-. En hoe is de stemming nu het zitvlees is uitgerust en de kuiten zijn bijgetrokken? Seth: "Hoewel het een zware fietstocht was, vonden wij het toch leuk om te doen. In Afrika is het geld hard nodig!’’Gerelateerd