Categorieën

Service

Aan de Iftar-maaltijd

Aan de Iftar-maaltijd
Nieuws

Aan de Iftar-maaltijd

  • Redactie
  • 18-06-2015
  • Nieuws
Aan de Iftar-maaltijd

SCHIEDAM - Om vijf over tien ging de zon onder vanavond. Voor de islamitische Schiedammers het moment om aan de maaltijd te gaan. Zij hebben vandaag voor de eerste dag tijdens de vastenmaand Ramadan het eten en drinken laten staan, tot zonsondergang. Nu gaan gezinnen, families, vrienden en buren gezamenlijk aan de maaltijd, de Iftar.

Tot en met 17 juli is het Ramadan, een tijd van minderen en onthechting, maar ook van het aanhalen van banden en liefdadigheid. De een leest boeken, een ander stelt zichzelf doelen die hij/zij deze maand graag zou willen bereiken. En er wordt extra aandacht besteed aan het eten, als het dan eindelijk zo ver is dat de maaltijd wordt aangericht, in deze maand dus laat in de avond.

In gezinnen zal er extra gepland moeten worden. Hoe ga ik ervoor zorgen dat mijn kinderen op tijd eten en naar bed gaan? Hoe zorg ik ervoor dat ik om zes uur mijn bed uit kan komen? Sommige collega's zullen de Ramadan-houders het hemd van het lijf vragen, anderen zullen het allemaal maar raar vinden en velen zullen ook een graantje meepikken als ze worden uitgenodigd om de Iftar mee te maken.

We wensen de beleidende moslims onder de Schiedammers een goede Ramadan.