Aantal Corona-infecties stijgt verder

10-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het RIVM meldt vandaag 37 nieuwe Coronabesmettingen onder Schiedammers. Gisteren waren dat er 31, eergisteren 33.

Het aantal infecties per honderdduizend Schiedammers (de rekeneenheid die wordt gebruikt om te kunnen vergelijken) in de afgelopen week is gestegen tot 291. Schiedam zakt op de lijst met gemeenten met de meeste besmettingen, dus de stijging elders gaat harder. In 37 gemeenten zijn de afgelopen week relatief meer nieuwe infecties vastgesteld.

Opmerkelijk genoeg meldt het RIVM dat er in totaal 24 Schiedammers bij wie Corona was vastgesteld, sinds het begin van de uitbraak overleden zijn. Gisteren lag dit aantal op 25..

In heel Nederland werden de afgelopen 24 uur 6.504 mensen positief getest op het virus. Gisteren waren dat er 5.983. De laatste 24 uur werden vijftig mensen opgenomen in het ziekenhuis, zeventien mensen belandden op de Intensive Care. 23 Mensen overleden ten gevolge van Covid-19. Het totaal aantal overlijdensgevallen als gevolg van de virusuitbraak ligt in Nederland nu op 6.567.

Het kabinet kijkt gespannen uit naar deze nieuwe besmettingscijfers; nieuwe maatregelen worden overwogen indien het aantal Coronabesmettingen in het land niet afvlakt.Gerelateerd