Aantal Coronapatiënten in Franciscus-ziekenhuizen op veertig

24-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - In het Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn op dit moment veertig patiënten opgenomen die besmet zijn met het Coronavirus. Tien daarvan liggen op de Intensive Care.

Gisteren rond deze tijd boden de twee ziekenhuizen onderdak aan 37 patiënten, waarvan het leeuwendeel in het Gasthuis in Rotterdam. Gisteren aan het begin van de avond lagen er negen mensen met een Coronabesmetting op de twee IC-afdelingen..

Verder zijn er momenteel zeven mensen opgenomen met een gerede kans dat zij het virus hebben opgelopen. Een van hen ligt op de IC, de anderen op een isolatie-afdeling.

Rond het middaguur is vandaag de triagetent voor de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Franciscus Vlietland in gebruik genomen. Voor de triagetenten komt een balie, door het personeel de 'ja/nee-keet' genoemd. Patiënten melden zich daar, beantwoorden enkele vragen en worden vervolgens doorgesluisd naar de triagetent of naar de SEH. De route naar de SEH is aangepast: de ingang is nu bij de slagbomen voor de brug vanaf de ingang Hargalaan. Na hun bezoek verlaten de zieken en hun begeleiders het ziekenhuisterrein via de slagbomen bij het politiebureau.

Naar verwachting maandag openen de triagetenten bij SEH Gasthuis. 

Alle patiëntbijeenkomsten (voorlichtingsbijeenkomsten) tussen 6 april en 1 juni zijn na het besluit van de regering gisteren door het ziekenhuis afgezegd.Gerelateerd