Aantal geregistreerde Coronabesmetting in Schiedam naar 27

29-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Schiedam telt 27 geregistreerde inwoners die het Coronavirus hebben opgelopen.

Dat meldt het RIVM zojuist. In de afgelopen 24 uur overleden er in Nederland 132 mensen aan de ziekte, waarbij deze werd getest en vastgelegd.

Gisteren waren in Schiedam 22 Coronabesmettingen geteld, vrijdag lag dat aantal op 19. Gisteren werd over de 24 uur daarvoor een aantal van 93 overledenen in Nederland gemeld, eergisteren 112.

In Nederland zijn er nu volgens die cijfers 10.866 besmette personen, ruim elfhonderd meer dan gisteren. In het ziekenhuis liggen of lagen 3483 mensen, 529 meer dan gisteren.
Dagelijks worden nu zo'n honderd mensen opgenomen op de verschillende afdelingen Intensive Care in de Nederlandse ziekenhuizen. Veel mensen moeten lang deze intensieve zorg op de IC krijgen, zodat het aantal mensen dat op de IC ligt in het land dagelijks met ongeveer tachtig toeneemt. Het einde van de capaciteit raakt daarbij in het zicht.

Het totaal aantal Nederlanders dat is overleden met de officiële registratie Corona is 771. Alle betrokkenen beseffen en erkennen dat het werkelijke aantal hoger ligt, omdat veel mensen niet worden getest.

Het RIVM meldt bij de update dat 'net als de afgelopen dagen is gemeld', het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toeneemt dan dat werd verwacht voor de maatregelen van de sociale onthouding en het afstand houden van elkaar werden ingevoerd. "Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken."Gerelateerd