Aanwijzing voor Zorgbureau Pinar

20-01-2017 Gezond Redactie

Voormalige vestiging van Pinar

UTRECHT - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een aanwijzing gegeven aan Zorgbureau Pinar. Dat moet binnen drie maanden een aantal maatregelen treffen om de kwaliteit van zorg op orde te brengen.

Pinar is een thuiszorgorganisatie uit Roosendaal. Het had tot voor kort ook een vestiging aan het Spinhuispad in Schiedam.

Bij een inspectiebezoek in september 2015 bleek dat Pinar een aantal zaken niet op orde had, aldus de IGZ. De zorgaanbieder kreeg de tijd om dit te verbeteren. Bij een onaangekondigd inspectiebezoek in oktober 2016 bleek dit niet voldoende gebeurd te zijn.

Zorgbureau Pinar voldoet niet aan de normen op diverse gebieden, zo stelt de inspectie. Zo was de deskundigheid en de scholing van personeel onvoldoende en was de deskundigheid van het personeel onvoldoende afgestemd op de doelgroep. Ook was er geen kwaliteitssysteem en was de continuïteit van de zorg niet geborgd.
De inspectie heeft er geen vertrouwen in dat Pinar de tekortkomingen zonder maatregel van de inspectie zal oplossen. Daarom legt ze nu de aanwijzing op.

Pinar moet een aantal maatregelen treffen. Bijvoorbeeld zorgen dat iedere cliënt de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. En zorgen voor voldoende en deskundig personeel.

Met aangekondigde en onverwachte bezoeken blijft de inspectie de ontwikkelingen bij Pinar nauwlettend volgen. De zorgaanbieder moet binnen drie maanden voldoen aan de aanwijzing. Doet zij dat niet, dan kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

In februari vorig jaar schreef Schiedam24 in dit artikel over Pinar; het bedrijf werd ervan verdacht fraude te hebben gepleegd met persoonsgebonden budgetten.

Gerelateerd