Afname nieuwe Coronabesmettingen zet door

15-05-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Flink minder nieuwe besmettingen met Corona in Schiedam worden in de dagelijkse update door het RIVM gemeld: negentien. Gisteren en eergisteren ging het nog om 37 nieuwe positieve Coronatests afgelegd door Schiedammers.

Afgelopen week is bij 208 Schiedammers een nieuwe infectie met Covid-19 vastgesteld en vastgelegd bij het rijksinstituut. Een week geleden was dat aantal voor de voorgaande week 248.

In Nederland als geheel zet de ontwikkeling ten goede door: het RIVM meldt vandaag 4520 nieuwe besmettingen, dik duizend minder dan gisteren. Ook in de afgelopen dagen was de tendens duidelijk dalend.

Het aantal ziekenhuisopnames loopt daar duidelijk bij achter, want daar is allerminst een daling te zien: 220 opnames afgelopen dag, de helft meer dan gisteren. Het aantal mensen dat voor behandeling van hun Coronaklachten naar de Intensive Care moest verdubbelde bijna, van 22 naar veertig.

Van dertien mensen werd gistermiddag en vanmorgen het overlijden gemeld. In Nederland zijn nu in totaal 17.436 mensen met Corona overleden.Gerelateerd