Afscheid van Tono-groepsleider Spruit

30-10-2019 Gezond Redactie

Richard Spruit te midden van de scoutingjongeren; foto: Tono-groep


SCHIEDAM - Richard Spruit heeft afscheid genomen als leider bij de Scouting Tono-groep. Met twee kleine onderbrekingen was hij er precies dertig jaar actief.

In 1987 begon Spruit als leider bij de Kabouters en Welpen van de scoutinggroep. Onder zijn leidingnaam Dolfijn zorgde hij decennia lang voor een leuk, uitdagend en leerzaam programma voor wat tegenwoordig de welpen zijn. “Ik begon toen de Scouting Tono-groep, van oorsprong een meisjesgroep, net voor het eerst ook jongens toe ging laten”, zo herinnert Spruit zich. “Die dertig jaar zijn voorbij gevlogen, en het zijn ontzettend leuke jaren geweest, waar ik ontzettend veel heb geleerd van al die kinderen. Een voorrecht om te mogen doen.”

Tientallen meisjes en jongens waren Kabouter of Welp bij de Scouting Tono-groep in die periode. Voor zover de scoutinggroep kan nagaan is nooit eerder iemand zo lang leider geweest bij de groep. Behalve groepsleider bij de jonge scouts was Spruit ook - 29 jaar - lid van het bestuur. Hij was onder meer acht jaar groepsvoorzitter en is twaalf jaar voorzitter van het stichtingsbestuur van de scoutinggroep.

Richard Spruit vertrekt niet volledig bij de Scouting Tono-groep. Zo blijft hij voorzitter van het stichtingsbestuur en voorzitter van de huisvestingscommissie.

De welpen organiseerden zaterdag een leuk afscheid voor hem. Maar Spruit zelf kwam ook niet met lege handen; hij had voor ieder een afscheidscadeau. Van het bestuur ontving Dolfijn een envelop met een bedankje.

Wie zelf lid is geweest en nog wat wil laten weten, kan altijd een e-mail sturen aan Dolfijn@Scoutingtono.nl, zo laat de groep weten.Gerelateerd