Alles uit de kast om Coronapatiënten te kunnen verzorgen

30-03-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het Franciscus Gasthuis & Vlietland haalt veel overhoop om de zorg aan Coronapatiënten zo goed mogelijk te laten zijn.

"Om voldoende personeel te hebben, herplaatsen we beschikbare medewerkers van een andere afdeling, die beschikken over de juiste competenties en vaardigheden naar de afdelingen waar we extra collega’s nodig hebben", zo laat het ziekenhuis in een verklaring weten. "Daarnaast hebben wij een flexpool van zorgmedewerkers en hebben wij warme contacten met de Rotterdamse Zorg om zorgpersoneel dat zich daar aanmeldt, bij ons in te kunnen plannen." Afdelingen worden opnieuw ingericht; afdelingen waar weinig of geen patiënten worden verpleegd worden omgebouwd om zorg te kunnen bieden aan Coronazieken of juist om er mensen onder te brengen waarvan zeker is dat zij het virus niet hebben opgelopen. De Intensive Care capaciteit wordt uitgebouwd, maar het is veel werk om zowel ruimte, als apparatuur en materialen als personeel bij elkaar te brengen.

Op dit moment verzorgt het Franciscus in twee ziekenhuizen in totaal 59 bewezen Coronapatiënten. Vijftien van hen liggen op de Intensive Care, het leeuwendeel in Rotterdam.  Er zijn zes patiënten die mogelijk het virus hebben opgelopen en waarvan de uitslag van een test wordt afgewacht.Gerelateerd