Categorieën

Service

Alles wat u wilt weten over orgaandonatie

Alles wat u wilt weten over orgaandonatie
Nieuws

Alles wat u wilt weten over orgaandonatie

  • Redactie
  • 05-10-2015
  • Nieuws
Alles wat u wilt weten over orgaandonatie

SCHIEDAM - In de landelijke Donorweek houdt het Franciscus Gasthuis & Vlietland een spreekuur voor mensen met vragen over orgaan- en weefseldonatie.

Komende week, vanaf maandag 12 oktober is het Donorweek. Het is de bedoelding van deze week mensen te stimuleren om hun donatiekeuze vast te leggen in het landelijke donorregister (www.donorregister.nl). Iedereen kan in het register aangeven of zij of hij na overlijden organen wil afstaan voor transplantatie. Er zijn verschillende opties: alle organen na overlijden afstaan of een deel van de organen. Of geen orgaandonatie.

Op vrijdag zal Janet Bisschop, donatiefunctionaris in het ziekenhuis, vanaf drie uur 's middags anderhalf uur spreekuur houden in Franciscus Vlietland. Om een goede keus voor en tegen orgaandonatie te maken, moeten vaak de nodige vragen beantwoord worden, zo is haar ervaring. Maar het loont de moeite om daar werk van te maken. “Het is erg belangrijk om de keuze voor donatie nu vast te leggen. Is iemand niet geregistreerd en komt hij of zij te overlijden, dan wordt de vraag voor orgaandonatie aan de nabestaanden gesteld. Het is voor hen heel zwaar om, juist in die moeilijke periode, daarover te beslissen.”

's Ochtends, tussen tien en elf, wordt ook in het Rotterdamse St.-Franciscus Gasthuis een spreekuur gehouden. Vooraf aanmelden is in Schiedam en Rotterdam niet nodig en het ‘spreekuur’ in de beide centrale hallen, is gratis.

Correctie: in het bovenstaande bericht stond eerder een begintijd van vier uur vermeld. Dit is niet correct; de juiste tijd is drie uur.



X