Ambtenaren Toezicht & Handhaving na Coronabesmetting in quarantaine

20-07-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Negen medewerkers van het team Toezicht & Handhaving van de gemeente Schiedam zijn besmet met het Coronavirus. De gemeentelijke dienst gaat in zijn geheel in quarantaine.

Twee medewekers lieten zich vorige week testen nadat zij last hadden van symptomen die aan Corona deden denken. Toen bleek dat zij inderdaad besmet waren met het virus, is in overleg met de GGD besloten alle medewerkers van het team te laten testen. Uiteindelijk bleken in totaal negen medewerkers positief te testen. "Waar en hoe deze medewerkers precies besmet zijn geraakt is nog onduidelijk en wordt onderzocht", zo meldt de gemeente.

Burgemeester en wethouders zijn erg geschrokken van deze uitslag, aldus het bericht. "Daarom is de GGD direct gevraagd te adviseren over stappen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan." De Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst adviseerde daarop alle medewerkers van het team, dat naast boa’s ook bestaat uit onder anderen juristen en analisten, in thuisquarantaine te plaatsen. "Dat geldt ook voor de medewerkers die negatief testten. Het gaat om in totaal zo'n vijfitg medewerkers."

De gemeente zal naar eigen zeggen het advies ter harte nemen, 'ondanks dat dit veel vraagt van de betrokken medewerkers, zeker in deze vakantieperiode'. "Het gaat bovendien om medewerkers die de afgelopen maanden bijna onafgebroken in de frontlinie hebben gewerkt."

Het gevolg van het in quarantaine plaatsen van de handhavers is het vaste team van T&H zijn taken niet kan uitvoeren. "Op regionaal niveau zijn afspraken gemaakt over ondersteuning op het gebied van handhaving", aldus de gemeente. Verder zijn afspraken gemaakt met de politie en Irado. "Zij nemen tijdelijk taken op het gebied van veiligheid, handhaving en dienstverlening waar. Daarmee blijven de veiligheid en dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers gewaarborgd", aldus de gemeente Schiedam.Gerelateerd