Apotheek Van Swindensingel sluit

15-09-2020 Gezond Redactie/Schiedammer Online


SCHIEDAM - De apotheek aan de Van Swindensingel  in Schiedam-Oost sluit per 1 november defintief zijn deuren. Daarmee raakt de wijk na tientallen jaren zijn apotheek kwijt.

Sommige mensen weten zich nog te herinneren dat deze apotheek op de Singel zat, op de hoek met de Emmastraat, ofwel waar nu het Stadskantoor staat.

Momenteel is er sprake van dat Benu Apotheek Jansen aan de Van Swindensingel 41 een gedeelte van de dag open is, te weten alle werkdagen van acht 's morgens en een uur 's middags.

De apotheek bevestigt ons desgevraagd de op handen zijnde sluiting. "Per 1 november zullen wij inderdaad de deuren sluiten van Benu Apotheek Jansen. We zullen dan samenvoegen met Benu Apotheek Schiedam (Westerkade 24a). Alle klanten ontvangen deze week een brief met meer informatie." 

Toevoeging 16 september:
 
We vroegen de apotheek naar de reden van de sluiting: "In Schiedam zijn op dit moment drie Benu Apotheken: Benu Apotheek Woudhoek, Benu Apotheek Schiedam en deze apotheek Benu Jansen. Voor sommige bewoners is ook Benu Apotheek Oud-Mathenesse in de buurt. Deze apotheek, Benu Apotheek Jansen, gaat sluiten maar er is dus altijd een Benu Apotheek dichtbij. We hebben ervoor gekozen om ons te focussen op de uitbreiding van de services in Benu Apotheek Woudhoek en Benu Apotheek Schiedam. Zo krijgt Benu Apotheek Schiedam binnenkort een afhaalautomaat. Hier kunnen mensen 24 uur per dag en zeven dagen per week (herhaal)medicijnen ophalen. Je krijgt een bericht met een afhaalcode als de medicijnen klaar liggen. Mensen die slecht ter been zijn hoeven zich geen zorgen te maken: medicijnen kunnen ook bezorgd worden", zo beantwoordt apotheker Aggie van Winssen onze vraag.