Artsen Westland blokkeren fusie huisartsenposten

31-08-2018 Gezond Redactie

De huisartsenpost in het Vlietlandziekenhuis


SCHIEDAM - De fusie van de huisartsenposten in Schiedam, Delft en het Westland gaat niet door. Het bestuur van de stichting Huisartsenpost Westland besloot gisteravond de fusiebesprekingen af te blazen nadat de huisartsen van de regio zich hadden uitgesproken.

Dit meldt het AD. De 'overgrote' meerderheid van de artsen is tegen een fusie met de collega's in Delft en het Waterweggebied.

Wat dit besluit voor consequenties heeft voor een samengaan tussen de huisartsenpost Nieuwe Waterweg-Noord en Delft is vooralsnog onduidelijk. De besturen van de beide samenwerkingsverbanden zullen zich moeten beraden.

Mogelijk hebben de artsen in het Westland hun mening gestoeld op de vele bezwaren die de afgelopen weken in het Westland werden geuit tegen een fusie. Inwoners van kernen als Monster, 's-Gravenzande, Kwintsheul, de Lier en Wateringen toonden zich bang dat een fusie sluiting van de huisartsenpost in Naaldwijk zal betekenen. Ook de politiek ging zich er mee bemoeien.

Dit terwijl sluiting van posten niet de intentie was en is van de fusie, zo stellen betrokkenen. Doel is te komen tot besparingen op overhead en vergroting van de kwaliteit; een sluiting van een of meer van de drie huidige posten stond niet ter discussie.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date