Avondvierdaagse: van 13 tot 17 juni

03-04-2016 Gezond Redactie

Tot dusver konden wandelaars kiezen welke medaille zij wilden ontvangen

SCHIEDAM - De Schiedamse Avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juni. Dat maakt het bestuur van de avondvierdaagse vandaag bekend.

De startlocatie is net zoals vorig jaar weer bij voetbalvereniging SVV in het Hargapark. 

Binnenkort zal het bestuur de informatie verstrekken die nodig is voor het correct inschrijven van de deelnemers en andere procedures. Een belangrijke wijziging dit jaar zijn de medailles: vanwege de fusie tussen de twee wandelbonden waarmee de avondvierdaagse verbonden is, komen er nieuwe medailles. De nieuwe medailles worden dit keer alleen uitgereikt aan de mensen die de vier avonden voor de eerste keer wandelen.

Hans van Dongen, voorzitter van het bestuur van de Gezamenlijke Schiedamse Avondvierdaagse, legde eerder aan Schiedam24 uit hoe het zit met de wandelbonden. "De Avondvierdaagse wordt al zo'n kleine zestig jaar in Schiedam gelopen. Vijftig jaar geleden kwam er landelijk een scheiding in de wandelwereld, in die zin dat er twee landelijke bonden kwamen. In Schiedam vond men het beter het voor de avondvierdaagse bij één organisatie te houden. Er is toen gekozen voor een heel praktische aanpak. Je kon bij ons kiezen van welke van de twee organisaties je na afloop de medaille wilde ontvangen. Vandaar dat wij spreken over De Gezamenlijke, en dat dus in 2015 voor het vijftigste jaar. Beide bonden zijn begin 2015 samengegaan tot een nieuwe bond, de Koninklijke Wandel Bond Nederland KWBN. Kortom, wat wij dus al vijftig jaar in praktijk hebben gebracht, is nu ook landelijk officieel een feit." 

Afgelopen jaar deden er 1150 mensen mee aan de avondvierdaagse in Schiedam.

 

 

Gerelateerd