Bee Serious bij bijdrages City Lab

17-11-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Bee Serious is een van de initiatieven die een bijdrage krijgt van het Rotterdamse project City Lab 010. De Schiedamse stichting die werkt aan het behoud van de honingbij, krijgt ruim 45.000 euro.

In totaal 47 projecten kunnen rekenen op een bijdrage uit de pot die drie miljoen euro groot is. Er dongen honderdvijftig partijen mee naar de gunsten van de jury van Citu Lab. Het is voor het zesde jaar dat de Maasstad mensen met een goed plan voor de stad met een startsubsidie ondersteunt. Bee Serious, gevestigd in Schiedam, dong ook mee en werd beloond.

Bee Serious teelt bijen met een hoge resistentie tegen de varroamijt. En distilleert honing tot huisgemaakte ‘finest mead brandy’. En ontwikkelt educatiemateriaal voor scholen.

De stadsjury van City Lab spreekt van 'een bijzonder sympathiek plan van bevlogen (ervaren) imkers met een groot maatschappelijk belang'. "De winst wordt geïnvesteerd in het helpen en groeien van gezonde bijenvolken en er wordt actief aan bewustwording gewerkt." Het project past niet bij een van de thema’s die de jury had geformuleerd maar besloot een 'wildcard' te verstrekken. "We hebben alle vertrouwen dat de initiatiefnemers een nuttige bijdrage gaan leveren aan het bestrijden van de bijensterfte in Rotterdam."Gerelateerd